Våre kurssteder

Våre kurssteder Sommeren 2018

I 2018-sommersesongen holder vi kurs på to steder i Sør-Norge. Sletterøyene ved Larkollen og i Stavanger – Norges kitemekka i sommerhalvåret.

Påmeldingsknapp-GENERELL

Sletterøyene – Oslo

haugastol-paamelding

Sletterøyene – – Pris 2.500.-

Kitekurs på østlandet er en utfordring. De fine lange folketomme strendene som finnes på Vestlandet er det forsvinnende få av på Østlandet. Men vi har funnet et fullgodt alternativ, Sletterøyene utenfor Moss. Her har vi en flat gresslagt øy som vinden kommer fint inn fra alle sider. Kurset er som et vanlig kurs på land men vi har en båt tilgjengelig som vi bruker til å plukke folk opp fra sjøen om nødvendig.

Kursprogram

Fredag: Vi møtes presis kl. 19 i Fluid sine lokaler, Kirkeveien 157. Vi går gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp. For de som ønsker å kjøpe våtsko og/eller hansker møter man 18:30 i butikken.

Lørdag: Oppmøte kl 10.00 på Knutvika Brygge ved Larkollen. Vi tar båt fra bryggen og ut til Store Sletter. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltagerne og vinden tillater det vil man kunne starte med bodydragging mot slutten av dagen. Dagen avsluttes ca kl 1600

Søndag: Oppmøte kl 10.00 på Knutvika Brygge ved Larkollen. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de går ut i vannet, mens andre vil fortsette med bodydragging og gå over til vannstart dersom vinden er med oss. Vi tilpasser til deltagerenes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes ca kl 1600

Overnatting og mat

For de som trenger et sted å sove, er fullt mulig å overnatte i telt på Sletterøyene for de som vil det. Det er også mulig å booke hytter på Larkollen Camping for de som ønsker det.

Hva trenger du å ha med

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. På kursspotten er det ingen mulighet for ly eller lignende, så ha med godt av mat, drikke og klær. Det er greit å ta med regntøy selv om det er meldt fint vær. En varm jakke til pausene kan være lurt, samt gode sko til å bruke før du prøver deg i vannet. Det må medbringes eller kjøpes våtsko el. pga steinete og skjellete grunn ved kursspotten. Dette kan kjøpes på fredagen før teori på Fluid. NB. joggesko er ikke mulig å bruke i sammenheng med et kitebrett! Solbriller og solkrem er en fordel. Har du egen hjelm så ta gjerne med den.

Huskeliste for helgen:
Mat og Drikke for hele dagen.
Solkrem
Solbriller
Varme klær
Håndkle
Undertøyskift
Regntøy
Vindjakke
Godt humør.

Vindgaranti

Været kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å fly kite i løpet av helgen.

Utstyrstilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 7 – 80 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 15 år må det være en voksen med på kurset. Nedre alder er 13 år på helgekurs. 
For yngre deltakere kan man bestille privatkurs til ronja@fluid.no

Ansvarlig

Kursansvarlig på Fluid er Ronja Havelin. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 93290499 eller ronja@fluid.no

Påmeldingsknapp-Fluid-Kurs

Stavanger

norefjell

Stavanger og Jærenstrendene er en perfekt plass å lære å kite. Lange folketomme strender med cross-onshore solgangsbris gjør læringen effektiv og behagelig. I tillegg kan vi jo nevne at det regner langt mindre på jærenstrendene enn hva det gjør bare 5 km inn i vestlandet.

Oppmøte:

Fredag: 19.00 – 20.00 Vi samles på Platou Sport | Sandnes for en gjennomgang av helgens kursopplegg, og for å bli kjent som gruppe. Her blir det også mulighet for å kjøpe hjelm, hansker, våtsko, hette og/eller våtdrakt, for de som ønsker det (oppmøte 18:30 for de som ønsker å handle i butikken). 

Lørdag: 09.30 – 16.00; Lørdag er det oppmøte kl. 09:30. et bestemt sted som egner seg. Avtales fredagen – Generell teori, info og sikkerhetsrutiner samt drageflyging på land. Slutter dagen med bodydragging hvis forholdene tillater det. Dagen avsluttes ca kl 16.00

Søndag 09.30 til 16.00 – Mer bodydragging. Vannstart, prøver å komme opp på brettet. Teori for å gå opp mot vinden og hoppeteori for de som ønsker. Om valg av utstyr. MYE prøving og feiling og du lærer mye!  -Er det ikke nok vind til å komme seg ut i vannet vil vi terpe på å fly kite og sikkerhet. 

Hvilken strand vi skal være på avhenger av vindretningen og vi avtaler fredag kveld oppmøtested for begge dagene. Husk å ta med det som evt. har blitt utlevert av utstyr fredagen! Vi benytter helst Sola, Borestrand eller Brusand. På strendene er det ingen mulighet for å kjøpe mat eller drikke, så det er viktig å ha med seg godt med nistemat og drikke.

Kiting i Norge kan bli en kald opplevelse, selv på sommeren. Dere kommer til å tilbringe store deler av helgen i vind og sjø, så kom godt forberedt.

Huskeliste for lørdag og søndag:

·         Niste og nok drikke for hele dagen
·         Solkrem
·         Solbriller
·         Varme og vindtette klær
·         Lue
·         Håndkle
·         Ekstra skift

Kiteutstyr deles ut fredag. (Har du eget? Ta det gjerne med!)

·         Trapes
·         Vest
·         Hjelm
·         Våtdrakt – De som skal leie får utlevert drakt på fredag (200 kr pr drakt).
·         Våtsko – Lurt å ha. Kan kjøpes fredag (oppmøte 18:30)
·         Hansker – Også lurt å ha. Kan kjøpes fredag (oppmøte 18:30)

Hvor?

Kurset har som regel base på Solastranda, Bore, Brusand eller Orrestranden sør for Stavanger, avhengig av bølger og vindforhold.

Priser, Bo og mat:

Prisen for kitekurs i Stavanger er 2300 kroner for fredag – søndag. Leie av våtdrakt koster 200 ekstra for de som ønsker dette.

Ansvarlig:
Kursansvarlig på Fluid er Ronja Havelin. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 93290499 eller ronja@fluid.no

Påmeldingsknapp-Fluid-Norefjell

Vi har en avtale med Sola Strandhotell oppgi referanse: SURF+KITE og få overnatting i enkeltrom for kun kr. 795,- per natt eller dobbeltrom til 995,- per natt.Våre kurssteder Vinter 2018

Sommeren 2018 holder vi kitekurs på vann i Oslo (Sletterøyene) og i Stavanger.

Haugastol-Knapp-V2

Norefjell-Knapp-V2

Haukeli-Knapp-V2

Påmeldingsknapp-GENERELL

Haugastøl

Haugastøl – Verdens beste snøkitedestinasjon – Pris 2.500.-

Haugastøl ligger idyllisk til ved inngangen til Hardangervidda, 3 timer med tog fra Bergen og 4 timer i bil fra Oslo. Her har vi tilgang til flere ulike områder som egner seg for kiting, og vi kan derfor tilpasse kurslokasjon til vindretning og vindstyrke. Haugastøl har utviklet seg til å bli det mest kjente samlingspunktet for norske og internasjonale snøkiteentusiaster. Fluid holder kurs på Haugastøl hver helg hele vinteren.

Kursprogram

Fredag: Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl. Vi går gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp.

Lørdag: Oppmøte i cafeen kl 0930 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltagerene tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl 1600

Søndag: Oppmøte i cafeen kl 0945 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu, krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltagerenes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl 1600

Overnatting og mat

Overnatting og mat bookes direkte med Haugastøl der Fluid har fordelaktige priser for sine kursdeltagere. Haugastøl kontaktes på mail@haugastol.no eller 32 08 75 64 og utfyllende informasjon finnes på www.rallarvegen.com.

Det vil komme 200,- i tillegg for de som ikke bor på Haugastøl hvis scooter må benyttes for å komme seg til kitespottene. Det kan skje om Hardangervidda er stengt.

Hva trenger du ha med

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Ut over dette må kursdeltagerene som et minimum ha med seg gode og varme vinterklær og egne ski/snowboard. Vi anbefaler å bruke ski på kurset da det er noe lettere å bevege seg ifht kiten med ski fremfor brett. En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko til å bruke før du tar på ski/snowboard. Slalåmbriller/solbriller er en fordel. Har du egen hjelm så ta gjerne med den.

Vindgaranti

Været på fjellet kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å gjennomføre kurset tilfredsstillende.

Utstyrstilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 7 – 80 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 16 år må det være en voksen med på kurset. Nedre grense for helgekurs er 14 år.

For at kurset skal gjennomføres må  det være et minimum på 4 deltakere påmeldt helgekurset. Mail blir sendt ut mandag før kurset med utfyllende info og oppdatering på deltakere og instruktører.

Ansvarlig
Kursansvarlig hos Fluid er Ronja Havelin. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 93290499 eller ronja@fluid.no.

 

Påmeldingsknapp-Fluid-Kurs

Haukeli

Haukeli –Nærmeste snøkitedestinasjon til Stavanger. 2300,-

Haukeli er en av Sør-Norges beste steder å kite på snø. Vi holder kurs ved Haukeliseter fjellstue med Ståvann rett utenfor døra som lover ypperlige kiteforhold til alle vindretninger: Mye snø, god vind og stor plass.

Haukeli ligger fire raske kjøretimer fra Oslo (285 km) og drøyt tre timer fra Bergen og Stavanger. Haukeliekspressen kjører fra både Oslo, Bergen og Stavanger.

Oppmøte og kurs
Lørdag morgen møtes vi utenfor hovedinngangen til Haukeliseter Fjellstue klare for kurs. Vi begynner med teori og videre rigging av kite.
Lørdag og søndag blir det kurs ute hele dagen – ta med mye mat og varme klær!

Bo og mat
Under Kitekurset på Haukeli kan man bo på Haukeliseter Fjellstue, Haukeli Motell el.l  Overnatting organiseres ikke av Fluid, kun for store grupper.

Hva trenger du ha med

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Ut over dette må kursdeltagerene som et minimum ha med seg gode og varme vinterklær og egne ski/snowboard. Vi anbefaler å bruke ski på kurset da det er noe lettere å bevege seg ifht kiten med ski fremfor brett. En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko til å bruke før du tar på ski/snowboard. Slalåmbriller/solbriller er en fordel. Har du egen hjelm så ta gjerne med den.

Vindgaranti

Været på fjellet kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å gjennomføre kurset tilfredsstillende.

Utstyrstilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 7 – 80 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 16 år må det være en voksen med på kurset. Nedre grense for helgekurs er 14 år.

Ansvarlig
Kursansvarlig hos Fluid er Ronja Havelin. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 93290499 eller ronja@fluid.no.

Påmeldingsknapp-Fluid-Haukeli

Norefjell

Norefjell -kun en kort kjøretur fra Oslo! 2300,-

Oppmøte og kursprogram:

Oppmøte på parkeringsplassen lørdag og søndag morgen kl 10:00 i siste sving før Quality Hotell på Norefjell. Her tar vi en heis opp til toppen og tråkker opp til Dansesletta som er ypperlig til undervisning. Norefjell ligger ikke mer enn en og en halv time fra Oslo, og hotellet ligger ved Bøseter. Nærmere forklaring får man på mail etter påmelding.

Overnatting og mat

Fluid organiserer ikke overnatting eller mat på Norefjell, men vi kan anbefale en av disse overnattingsmulighetene:
Norefri leiligheter i bunn av Norefjell Skisenter
Nordic Choice Spa Hotell på toppen av Norefjell

Hva trenger du ha med

Fluid stiller med kiter, trapes og klippekort til heisen til alle. Ut over dette må kursdeltagerene som et minimum ha med seg gode og varme vinterklær og egne ski/snowboard. Vi anbefaler å bruke ski på kurset da det er noe lettere å bevege seg ifht kiten med ski fremfor brett. En varm dunjakke til pausene kan være lurt, samt varme og høye vintersko til å evt bruke oppe på Dansesletta før man får begynt på ski/snowboard (anbefales dersom slalåmstøvlene dine er veldig kalde). Slalåmbriller/solbriller er en fordel. Har du egen hjelm så ta gjerne med den; hvis du ikke har sier du i fra til instruktøren som vil ta med en lånehjelm til deg.

Vindgaranti

Været på fjellet kan vi ikke gjøre så mye med, men for å sikre fornøyde kurselever tilbyr vi gratis plass på et annet kurs om det ikke skulle være mulig å gjennomføre kurset tilfredsstillende.

Utstyrstilbud

Alle kursdeltagere vil få utdelt et gunstig tilbud på utstyr av samme type som er brukt på kurset. Det brukes både foil- og oppblåsbare kiter, og instruktøren er tilgjengelig for å komme med anbefalinger som passer hver enkelt deltakers behov. Fluid selger mange ulike merker og modeller som har ulike bruksområder.

Aldersgrense

Vi har kursdeltagere fra 7 – 80 år så kiting passer for alle. For deltagere under 18 år trenger vi skriflig samtykke fra foresatt, og er deltageren under 16 år må det være en voksen med på kurset. Nedre grense for helgekurs er 14 år.

For at kurset skal gjennomføres må  det være et minimum på 4 deltakere påmeldt helgekurset. Mail blir sendt ut mandag før kurset med utfyllende info og oppdatering på deltakere og instruktører.

Ansvarlig
Kursansvarlig hos Fluid er Ronja Havelin. Alle praktiske spørsmål vedrørende kursene rettes til henne på 93290499 eller ronja@fluid.no.

Påmeldingsknapp-Fluid-Norefjell

I løpet av våre 19 år som kursoperatører i Norge har vi håndplukket våre destinasjoner basert på vindforhold, snøforhold, sikkerhet for kurselever, overnattingsmuligheter, kitemiljø og mat.